Dyrehavevej, Nyborg

Nr. 8

Omkring år 1900 lod Niels Vilhelm Iversen, født i 1866, dette rummelige hus opføre da boligen ovenpå det nuværende værtshus Phønix i Adelgade efterhånden var blevet trang til en voksende børneflok der efterhånden kom op på ni, to piger og syv drenge. Syv af børnene blev senere gift, medens datteren Sigrid og sønnen Kurt, der var maler, forblev ugifte. Niels Vilhelm Iversen blev gift med Margrethe Adamine Juliane Damgaard, født i 1865. De kaldte sig selv for Vilhelm og Juliane og blev gift i 1888.

Deres første søn Vilhelm Christian Richardt Iversen, kaldet Richardt, kom til verdenen i 1890 og han blev indehaver af et ismejeri i København. Han blev gift med en som hed Inger, ungpigenavn pt. ukendt. Sigrid kom til verdenen i 1892 og blev boende på adressen frem til sin død i 1960´erne. Den anden søster Ella der kom til verdenen i 1894, blev senere gift med Karl Johan Andersen, døde i 1968. I 1896 kom Thorvald til verdenen og han blev gift med "Røde Skajs" Andreas Nielsens søsterdatter Anna Marie Jespersen, kaldet Marie. Marie og Thorvald fik min mormor Ester Margrethe Iversen, født Larsen, (1921 - 1997) som svigerdatter i 1948 ved indgåelse af ægteskab med deres Søn Olaf (1921 - 1986) der blev født på adressen.

Året efter at Thorvald Iversen var kommet til verdenen blev Karl Emil Vilhelm Iversen født sidst i 1897 og han kom til at sejle ligesom sin far, da han selv sluttede som maskinchef på tankskibene der tilhørte ESSO. Han blev gift med Poula Pihl Jensen fra Frederikshavn. En anden bror blev også indehaver af et ismejeri, denne gang på Amager, og det var Willy (eller Villy) Iversen og han blev gift med en som hedder Edith, ungpigenavn pt. ukendt, som er i familie med Mona Hammershøj som igennem flere år var aktiv i Nyborg Voldspil. Desuden var der maleren Kurt Iversen der ligesom sin storesøster Ella aldrig blev gift. 

De to sidste var murer Ejnar Iversen som blev gift med Gudrun Larsen og arbejdsmand Aage August Iversen der ligesom sin storbror Richardt Iversen blev gift med en som også hed Inger, ungpigenavn pt. ukendt. I hans sidste leveår stod han i et ishus på lystbådehavnen i Nyborg, som hans kone overtog efter hans død. Det var sommetider at jeg fik lidt mere slik end hvad jeg havde betalt for, specielt til pinsen når jeg i min barndom skulle købe lidt slik. Aage Iversen boede på adressen frem til sin død og konen flyttede senere til Odense. Siden har huset ikke været beboet af familien.  

Tilbage - Zurück - Back